tip 08: pas op voor oplichters!

tip 8: Pas op voor oplichters.


Een huis bouwen of een woning kopen is voor de meeste mensen de grootste aankoop of investering van hun leven. Er gaan grote bedragen geld tussen eigenaar, financierden, aannemer, makelaar, gemeente, etc. Tijdens het bouwen van een eigen huis gaat de aandacht naar de bouw, de planning, de ongevingsvergunning, de inrichting, etc.

In een moment van onoplettendheid kan het heel erg mis gaan. Een paar voorbeelden; een factuur van de aannemer, onderschept door oplichters en doorgestuurd met een stempel „nieuwe rekening” waarmee het geld bedoel voor de aannemer naar de oplichter gaat, of een ongevraagde pakket waarvoor jij moet tekenen, waarmee de handtekening wordt misbruikt voor een uitbetalingformulier bij de bank of hypotheekverstreker in te dienen. Er zijn talloze oplichtingpraktijken waar particuliere opdrachtgevers slachtoffers kunnen worden, let goed op aan maakt geen grote bedragen over zonder rekeningennummer te controleren.

Instanties zoals Verenigde Eigen Huis, Bouwgarant, etc, kunnen adviseren en helpen om malafide aannemers te voorkomen. Maar jij moet zelf opletten voor gewone criminelen.